KAYSERİ / MELİKGAZİ - 50. Yıl Dedeman Anadolu İmam Hatip Lisesi

50. Yıl Dedeman Anadolu İmam Hatip Lisesi

YILDIRIM BEYAZIT MAH. ORGENERAL HULUSİ AKAR BUL. NO 178 MELİKGAZİ / KAYSERİ
Vizyon
"Hayatı Okumak, Geleceği Yazmak!" anlayışındaki tüm çalışanların, eğitim ve öğretimin kalitesini ve verimliliğini arttırmak için, gelişime sürekli katkı sağladığı ve öğrenmenin temel ihtiyaç kabul edildiği bir okul ortamı oluşturmak. "Biz bir aileyiz" anlayışıyla katılımcı, paylaşımcı ve evrensel değerlere sahip, her türlü yeniliklere açık, çağdaş, kaliteli, çevresinde sürekli lider, Türkiye için dünyayla yarışan bir eğitim kurumu olmak.
Misyon
Öğrencilerimizi Atatürk ilke ve inkılâplarını özümsemiş, Ana dilini çok iyi bilen ve kullanan, Ülkesini seven, milli-manevi değerlerine sahip çıkan, yurttaşlık bilinci yüksek, Beden ve ruh sağlığı iyi, İlgi ve yeteneklerini en üst düzeyde geliştirmeye çalışan, İletişim becerisi yüksek, Grup çalışmasına yatkın, Teknolojiyi sadece alan ve kullanan değil, üretebilen, girişimci ve üretken, Bilgiye ulaşma becerisi kazanmış, En az bir yabancı dil bilen, Araştırma ve analitik düşünme potansiyeli yüksek İnsan haklarına saygılı, Doğru, adaletli ve demokrat, davranan, Özgüven sahibi, çevre bilinci gelişmiş, Sorumluluk üstlenip risk alabilen, iletisim Edindiği bilgi ve beceri ile hayat boyunca sorun yaşamayan lider özellikli bireyler olarak yetiştirmektir.
Başarılar
1991-1992 Ahmet Hilmi Kanaç anısına düzenlenen ortaokullar arası bilgi yarışması üçüncüsü
9. Eğitim Bölgesi Okullar Arası gençlik turnuvası satranç ikincisi
1986-1987 Ortaokullar arası bilgi ve kültür yarışması kayseri il ikinciliği
2008 OKS Türkiye Geneli ilk 50´ye girme
----------------------------------------------------------------------
1996-1997 Ortaokul Erkekler Voleybol il Birinciliği
1996-1997 Ortaokul Kızlar Voleybol İl İkincisi
1996-1997 Ortaokul Yıldızlar Futbol İl İkincisi
1996-1997 Ortaokul Yıldızlar Hentbol İl Birincisi Erkek
1996-1997 sezonu yaş gurpları voleybol il ikincisi
1998-1999 Hentbol Yıldız Erkekler İl Üçüncüsü
2004-2005 Sezonu yaş grupları erkekler il birincisi
2005-2006 Yıldız Erkekler Hentbol il birincisi
Toplantı Salonu :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
08.20 - 14.40
İngilizce-Arapça
Pansiyon Bilgileri
yok
563 nolu otobüs ve yakında okulumuzun yanından geçecek yeni tramvay hattıyla.
Servis İmkanı Vardır
Yerleşim Yeri
Okulumuz, Hulusi Akar Bulvarı Talas istikametine giderken, Aşiyan Sokak ve Hulusi Akar Bulvarı kesişiminde yer almaktadır.
İl Merkezindedir
Okulun Sınav Başarı Durumu